Selecteer een pagina

Over mij

Ik ben Nathalie Huisman.
Ik ben verhalenvertelster, levensonderzoekster, verbindster, verwonderaar, bewonderaar en avonturier.

Ik ben dol op het drinken van kopjes koffie in de ochtend, afgelegen eilanden, mijn fantastische vrienden, mijn mooie familie, persoonlijke ontwikkeling, het leven in al zijn aspecten, spontane ontmoetingen met vreemden, boeken, muziek luisteren en het liefst ook hardop meezingen, wandelen door de bossen op de Veluwezoom, surfen, een eettafel vol mensen, oprechte gesprekken, chocolade met marsepein, teckels, mensen die zich kwetsbaar durven op te stellen, softijs met spikkels, ballonnen, het Amsterdamse accent en de wijde wereld.

Ik ben opgegroeid in een gezin met een Nederlandse vader en een Poolse moeder. Dit maakt mij voor 100% Nederlands en ook voor 100% Pools. Door mijn gezin van herkomst beweeg ik mij constant tussen twee verschillende culturen met ieder hun eigen gewoontes. Het is ook juist door mijn gezin van herkomst waar mijn nieuwsgierigheid is ontstaan voor de wijde wereld en alles wat hierbij komt kijken. Hierdoor heb ik ook het talent ontwikkelt om mij op veel verschillende plekken thuis te kunnen voelen.

Na een paar mooie reizen kwam het verlangen naar boven om wat langer de wereld over te trekken. In eerste instantie bleef dit bij dromen en ik ben ook iemand die dromen graag waarmaakt. Zo ben in 2018 vertrokken.

Eind 2019 ben ik weer in Nederland aangekomen. De overgang van eindeloos de zon achternareizen, op blote voeten leven, kakkerlakken als huisdieren en een laag levenstempo hanteren naar onze maatschappij was ontzettend heftig. Deze periode heeft ruim 4 maanden geduurd en is een transitieperiode in mijn leven geweest. Nu stroomt mijn leven weer volop. Dat wil niet zeggen dat er nooit verdriet, pijn of onduidelijkheid is. Het leven bestaat altijd uit verschillende facetten waarbij deze allemaal naast elkaar kunnen en ook mogen bestaan.

slide 1
Image Slide 1
Image Slide 2
Image Slide 3
Image Slide 4

In juli 2020 ben ik verhuisd naar het stoere Rotterdam. Na 2 mooie jaren in deze stad voelde ik het verlangen om te vertrekken. Ik wilde graag dichterbij mijn vader wonen en aan het bos. Sinds april 2022 woon ik in Dieren. Hier geniet ik enorm van het Nationaal Park Veluwezoom. Dit park telt ruim 5.000 hectare, heeft 350 kilometer aan paden en hier maak ik de mooiste wandelingen. Ik vind hier ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe zijn er zoveel heuvels met prachtige vergezichten. Het is hier heerlijk wonen.

De mens fascineert mij enorm

Verspreid over deze prachtige wereld spreken wij allemaal een andere taal, hebben wij allemaal andere gewoontes, hebben wij verschillende godsdiensten en hebben wij allemaal een andere waarheid.
Buiten alles wat er allemaal anders is zijn wij als mens ook allemaal gelijk. Wij zijn allemaal van vlees en bloed, wij
delen allemaal dezelfde emoties, wij stoeien in ons leven met dezelfde thema’s, wij zijn allemaal een kind van iemand en wij willen allemaal gehoord worden en geliefd voelen.
Ik deel mijn verhalen om te onderzoeken wat er speelt en je uit te nodigen om mee te doen. Ik deel mijn verhalen voor de herkenbaarheid en de gelijkheid. Ik deel mijn verhalen omdat alles er mag zijn.

Vanuit deze mooie plek in mijn leven ben ik ontzettend dankbaar voor wat er allemaal is en ben ik ook ontzettend nieuwsgierig voor wat er allemaal gaat komen in mijn leven.

.