Selecteer een pagina
Wat doe je als je een break neemt van je reis en in Nederland op vakantie bent?
In mijn geval geniet ik van de tijd samen met Ester en ontdek ik op de momenten dat ze aan het werk is Utrecht. Verdwalen (letterlijk) door de stad en genieten van dat alles in kerst sfeer is. En natuurlijk soms een beetje mopperen op het weer maar hé, ik ben Nederlander!

Maandag zijn we overdag bezig met wat praktische zaken. Zo boekt Ester haar vlucht om van ‪28 januari‬ naar ‪8 januari 2019‬. We bepalen voor het grootste deel onze route voor Equador en we boeken tickets naar de Galapagos eilanden.
Aan het einde van de middag komt Lottie gezellig bij ons eten. Wat een raar idee dat wij vandaag eigenlijk samen onderweg zouden zijn naar Colombia. Maar de plannen zijn gewijzigd en het voelt enorm rustig en goed.
In de avond heb ik kennisgemaakt met de broer (Jurgen) en schoonzus (Esmee) van Ester. Bij Stan & Co in zijn we begonnen en een paar uur later (en ook de nodige biertjes verder) stonden we gezellig tussen de studenten te dansen bij Het Gras van de Buren. Wat een gezellige avond en wat een heerlijke spontane mensen.

‪Dinsdagavond is voor ons datenight, dus wij zijn eerst een oliebolletje wezen happen op het Neude om daarna bij Wijnbar Lefebvre te genieten van heerlijke wijntjes. Na een kleine wandeling door de binnenstad (en wat stops bij winkels) zijn we bij Umami sushi gaan eten. De zalm sashimi is daar werkelijk heerlijk. Zacht, sappig, smaakvol en roze! En zo vliegt de avond al kletsend over van alles en nog wat voorbij! ‬

Woensdag was het tijd om kennis te maken met de ouders van Ester. Hiermee bedoel ik een officiële kennismaking en niet die keer dat ik haar ouders al eens heb gezien op een ontzettende brakke zondag (met bijhorend kleding) op locatie ergens in Zeist waarbij ik tussen de viskommen gin tonics en het pannekoek happen druk aan het brabbelen was. En natuurlijk die keer dat Ester besloot van het paard te vallen, afgevoerd werd naar het ziekenhuis en haar moeder daar ook was en ik in mijn oversized gescheurde jeans en aftands shirtje met een minion ballon de boel probeerde op te vrolijken.  
Nee, we hebben het over een echte officiële kennismaking. Dus dit ging gepaard met de nodige zenuwen, zenuw gebabbel en zenuw grapjes (ik heb echt gezegd bij het weerzien met Karin: Hallo moeders, en uiteraard heel snel ‘grapje, grapje’ erachteraan geroepen).
Gelukkig verdwenen de zenuwen en heb ik genoten van een ontzettende leuke avond met Karin en Peter. Het voelt ontzettend fijn om op deze manier kennisgemaakt te hebben en met ze gesproken te hebben omdat Es en ik natuurlijk samen de wereld gaan veroveren.
We hadden afgesproken in Utrecht bij Aandacht voor eten en het eten en drinken (heerlijke rode wijn uitgezocht door Peter) was werkelijk fantastisch!

Op donderdag is het tijd om te gaan shoppen voor de reis. Bij Bever slaagt Es voor een mooie backpack en een daypack beide van het merk Osprey. Daarna doen we nog wat andere winkels aan en is het genieten dat alles zo mooi versierd is. De Bijenkorf is hier dan misschien wel niet zo groot als in Amsterdam maar wel net zo mooi gedecoreerd. In de avond moet Es een paar uurtjes werken en terwijl ik terugloop vanaf de supermarkt, lukt het mij om weer om een verkeerde straat in te lopen om zo met een kleine dwaling uiteindelijk weer thuis uit te komen.

Vrijdag begint met een heerlijke lunch bij Loft 88 met Nienke. Wat fijn om haar nog even te zien en te spreken nu ik even in het land ben.
‪Vrijdag avond zijn Es en ik in Lunteren waar we gezellig een avondje samen zijn met Anneke en Velly. Rond een uurtje of 19.30 vertrekken we naar het centrum van Lunteren voor een kerstproeverij. Midden in het centrum is er een grote party tent opgezet. Binnen branden er vele heaters en zijn er verschillende ondernemers uit het dorp aanwezig waar je eten kan proeven. Kippenpootjes, hert, zwijn, soepjes, pannenkoekjes en frietjes er is van alles wat met ernaast veel bier. We ontmoeten dorpsgenoten en maken nieuwe vrienden. ‬
Omdat we kerst dit jaar niet samen vieren, maakt Anneke een kleine fotoshoot van ons. Geheel spontaan in matchende kersttruien (Takkie truien van de HEMA) lekker op de slee voor de openhaard met beesten die net als Es geheel vrijwillig meewerken.

‪Zaterdagochtend beginnen we de dag rustig bij Anneke en Velly. Terwijl wij genieten van verse koffie en ontbijt is Velly aan het stoeien met zijn surprise. Ik hoop maar dat het staatslot het overleefd in de speculaaspop.‬
In de avond maak ik kennis met vrienden van Ester tijdens de verjaardag van Olivier. Wat leuk om haar vrienden te leren kennen en natuurlijk om eindelijk gezichten te hebben bij de namen. De avond vliegt dan ook voorbij.

Zondag besluiten we in de ochtend de stad in te gaan. Na wat shoppen neemt Ester mij mee naar het Belgisch Biercafe Olivier. Dit café zit in een oude kerk en hier genieten we van een heerlijke lunch en uiteraard een biertje voordat we naar huis gaan voor een ontspannen zondag.